Muratura de ardei umpluti cu varza

de mimmi in Muraturi, 18 Aug 2010 | 42465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 2 kg de ardei gras
  • 1 varza de aproximativ 2 kg
  • sare mare
  • apa 2,5 l
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze de visin
  • marar
  • 1 hrean
  • frunze de dafin
  • unze de telina
  • cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura de ardei umpluti cu varza:

Prima data se taie varza julien,se freaca cu sare mare,se stoarce si se lasa asa 2-3 ore.
Intre timp se scoate cotorul ardeilor si se spala.
Se umple ardeii cu varza(dupa ce a stat varza)se indeasa bine varza in ei.
Se curata hreanul si se taie pe lungime.
Pe fundul borcanului se pune:marar,cimbru,frunze de telina,3 frunze de visin si 3-4 bucati de hrean (la borcan mare).
Se pun ardeii in picioare,iar deasupra se mai pun 2 bucati de hrean.
Se pune apa la fiert,cu 2 linguri de sare mare,boabe de mustar si boabe de piper,dupa ce a fiert se lasa la racit (dar nu de tot) si se pune peste ardei.
Se lasa la loc racoros 2-3 saptamani la murat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura de ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mariabarcan 1

09.09.2013, 12:53

stie careva?

gaby_duceag 1

09.09.2013, 12:55

maria, cred ca da , doar daca acea galetusa trebuie sa fie acoperita, legata ermetic. nu cred ca are neaparat importanta materialul vasului(sticla/plastic) cat faptul sa fie bine inchis, sa "nu rasufle"

mimmi 1

04.10.2013, 15:59

Maria, noi am pus muraturi si in borcane de plastic, care sunt inchise cu capac si stau muraturile fara probleme...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate pentru iarna